In tegenstelling tot veel andere badplaatsen in Spanje is Marbella niet ontstaan uit een klein vissersdorpje dat later een beroemde badplaats werd, maar was het al ten tijde van de Romeinen een bekende plaats en heette destijds Salduba. In het oude centrum van de stad kan je daar nog steeds resten van terugvinden. Vanaf de vijftiende eeuw kreeg het stadsrechten en de stad werd uitgebreid met forten en kerken. De huidige naam Marbella dankt de stad aan de Moorse overheersing.

De Boulevard

De boulevard van Marbella strekt zich uit vanaf het mooie historische Marbella tot in het luxe (en een beetje over de top) Puerto Banus. Met aan een kant het schitterende strand van Marbella en aan de andere kant van de boulevard de ontelbare restaurants, winkeltjes en bars is het een genot om hier te lopen tussen de vele palmbomen. Op de Avenida del Mar is een collectie van tien sculpturen van Salvador Dali te vinden. Ook leuk om te doen is om een catamaran tocht te boeken.

De oude stad van Marbella Casco Antiguo

Het historische oude centrum van Marbella bestaat uit veel kleine leuke straatjes met veel boetiekjes en restaurantjes. Er zijn prachtige oude kerken en typische Spaanse pleintjes vol levendigheid zoals Plaza de los Naranjos (letterlijk plein van de sinaasappelen).

Winkelen in Marbella is super, er zijn talloze hippe en exclusieve winkels. Ga op ontdekkingstocht in de kleine winkeltjes in de oude stad of naar een van de moderne shoppingmalls.

Restaurants

Wanneer je van lekker en chique eten houdt, zit je hier goed. De restaurants in Marbella bieden voor ieder wat wils met verschillende keukens, waarvan de Spaanse natuurlijk de meest prominente is. De beste restaurants vind je in het idyllische oude centrum van Marbella. Onze tips zijn Casanis (what’s in the name:)) en Cafe Flore. Maar er is ook nog veel lekkers te vinden aan de boulevard.

Puerto Banus

Langs de honderden imposante jachten in de haven en de vele Ferrari’s en Lamborghini’s die je hier ziet kun je in Puerto Banùs shoppen bij winkels zoals Gucci en Chanel. Bij Puerto Banus is er zelfs een heuse walk of Fame te vinden met sterren als Julio Iglesias en Antonio Banderas.

 

 

 

Terug
WhatsApp
E-mail
FB Messenger
Contactformulier
Skype

    Naam

    Email

    Onderwerp

    Bericht