Malaga stad

Malaga ligt maar 30 minuten rijden vanaf Casanass. Een heerlijke stad om te gaan bezoeken.
Op de website Beleef Málaga vind je wat er allemaal te doen is, leuke tips en bezienswaardigheden.
beleef_logo3

Onze eigen aanraders zijn:

Huur een fiets

Fietstour door Malaga te reserveren bij Biketours Malaga

Wij raden aan om de stadstour met gids te doen. Zij vertellen veel en zo heb je in een korte tijd een goede indruk. Daarna kun je dan alsnog wandelen door alle straatjes.

Fiets zelf nog langs de kustlijn richting het oosten vanaf het centrum. Dan kom je in leuke buurtjes en langs lekkere visrestaurantjes.

Wandelen

Wandelen over de burcht Alcabaza.

Bezoek de haven van Malaga. Sinds de renovatie in 2012 is dit één van de grootste publiekstrekkers van Malaga geworden. Hier heb je de geweldige Muelle Uno Sea Shopping en de indrukwekkende witte promenade Palmeral de las Sorpresas.

Mercado Central de Atarazanas in Malaga een heerlijke schone binnen markt met drie hallen verdeeld in groente en fruit, vlees en vis. Maar ook voor specerijen, heerlijke olijfolie, olijven, nootjes enzovoort. De kleuren en geuren van Andalusië. Een aanrader

Bezoek Plaza de la Merced een mooi pleintje waar Piccaso is geboren. Hier is het ’s avonds een gezellige ontmoetingsplaats van de Malagueños bij de vele barretjes, restaurants en bankjes.

Mercado de la Merced ligt hier vlakbij. Een hippe foodmarkt met tal van lekkere gerechten, een versmarkt, muziek, tentoonstellingen en theater.

Shoppen

Shoppen in de geweldige mooi straat Calle Larios of ga naar het bekende warenhuis El Corte Ingles.

Wanneer je bij El Cort Ingles bent is het leuk om daar te gaan lunchen of cocktails te gaan drinken op het dakterras Terrazza. Dit rooftop restaurant aan de Avenida Andalucía heeft een gaaf uitzicht van de stad.

Restaurantjes

Loop even door het restaurant Bodega Bar El Pimpi. Je kunt er aan een kant is en aan de achterkant weer uit. Het is behoorlijk populair onder toeristen dus al houd je daar misschien niet van het is wel even leuk om er doorheen te lopen of een kopje koffie te gaan drinken. Je hebt er ogen te kort. De aankleding is bijzonder. In dit oude gebouw proef je de sfeer van Andalusië.

Los Gatos is waar lokaal en toeristisch zich vermengen. een gezellig restaurant met een uitgebreide menukaart. Heerlijk tapas, vis, gamba’s, croqettes jamon, klein biertje en goede witte wijn. Een must om de Costa del Sol goed te beleven.
Picoteo Restaurant tip van een van onze huurders…ziet er heerlijk uit !

Malagapas

Je kunt een Malagapas kopen waarmee je naar de Musea kunt en veel kortingen krijgt op verschillende attracties, restaurants en winkels in de stad. Wanneer je de Málaga Pass app download op de mobiel zie je gemakkelijk het museum aanbod, de kortingen en een kaart van malaga.

Terug
WhatsApp
E-mail
FB Messenger
Contactformulier
Skype

    Naam

    Email

    Onderwerp

    Bericht