Bereikbaar 24/7 +31-6-5234-85-00

Wat zijn de huidige regels wanneer je naar Spanje reist?

Wat zijn de huidige regels wanneer je naar Spanje reist? Het is even een speurtocht maar het goede nieuws is het valt allemaal reuze mee

Voor de heenreis dien je een gezondheidsverklaring in te vullen op https://www.spth.gob.es/create

Hiermee ontvang je een QR code. Dit is verplicht.

 

Ben je volledig gevaccineerd 14 dagen voor aankomst maak dan ook een QR code aan bij https://coronacheck.nl/nl/

Ben je nog niet 14 dagen volledige gevaccineerd voor aankomst datum dan heb je ook een antigen test nodig max 48 uur voor aankomst welke de Nederlandse overheid nu betaalt. Deze is te regelen via https://afspraak.testenvoorjereis.nl/

 

Meer gedetailleerde info over wat nodig is voor Spanje : https://www.spth.gob.es/info-pcr

 

Voor de terugreis naar NL (zolang Spanje nog oranje is) is een volledig vaccinatie voldoende en anders een antigentest. Met een Antigentest heb je meteen de uitslag en kost maar 35 euro ongeveer. Deze mag niet meer dan 48 uur oud zijn voor aankomst in NL. Er zijn voldoende locaties waar dit vooraf al te bespreken is rondom Casanass.  Wij gaan zelf ook  naar Casanass volgende week en ik heb nu mijn antigen test in de buurt geboekt als deze goed bevalt geef ik de details nog even door.

 

https://www.rijksoverheid.nl/…/aangekond…/plannen-reizen

Mocht Spanje ondertussen geel worden is de antigen test voor de terugreis niet nodig.

Thuisquarantaine voor hoogrisicogebieden (Oranje binnen de eu) vervalt vanaf 1 juli voor Europese reizigers in bezit van een negatieve testuitslag van de antigentest, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

 

Voor Spanje zelf is Andalusië inmiddels al groen maar NL maakt nog geen onderscheid in gebieden daar.

We blijven het nieuws volgen maar houd de sites van de overheid hier en in Spanje in de gaten. Deze info is puur informatief voor de huidige situatie,  de verantwoordelijkheid ligt natuurlijk bij iedereen zelf.

Je moet ingelogd zijn om een bericht achter te laten.

Terug
WhatsApp
Skype
Messenger
E-mail